thumbs-iconНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС!

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Как да почистите досадните петна по килим

Как да почистите досадните петна по килим 05 МАР

Как да почистим досадните петна по килим

Домашните любимци, децата или дори нашата собствена непохватност (нека си признаем, ние всички имаме такива моменти) могат да бъдат причина за грозно петно върху килима. Но дори и най- упоритите петна по килимите, могат да бъдат отстранени с малко грижи и точните съставки. Не е нужно да харчите трудно спечелените си пари за скъпи килими, шампоани или професионално почистване. Всичко необходимо най-вероятно е в килера Ви.Преди да опитате някой от тези методи за отстраняване на петна, запомнете най-важното:

никога не търкайте петното. 

Така ще го втриете дълбоко в килима. Вместо това, с лъжичка оберете колкото е възможно и след това попийте с хартиена салфетка или чиста микрофибърна кърпа. Движението трябва да е от външната страна на петното към центъра, за да не се разпространи наоколо.След като сте почистили основното, тук са поместени няколко метода за почистване на различни видове петна :
КАФЕ и ЧАЙ

Бира или газирана вода е отличен избор за премахване на петна от кафе и чай от мокет. Попийте излишната влага с хартиена кърпа и след това изсипете бира със стайна температура върху петното. Използвайте чиста кърпа, за да попиете отново и повторете докато петното не изчезне напълно. За да премахнете следите от бира, залейте с чаша вода. Можете да премахнете петна от кафепо същия начин и с използването на газирана вода.ЧЕРВЕНО ВИНО

Как да почистите досадните петна от червено вино от килим

Веднага след разливане на виното върху петното се изсипва газирана вода или бяло вино, за да се разреди и повдигне самото петно. След това с чиста кърпа се попива с потупване (не търкайте!), за да отстраните влагата. Покрийте със сол и вакуум, когато изсъхне.
УРИНА ОТ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Малкия Джейсън се е изпуснал на килима? Оцет и сода бикарбонат са най-добрите Ви приятели за отстраняване на оцветяването и миризмите. Изсипете достатъчно оцет – да се накисне петното, след което поръсете със сода бикарбонат. Трябва да се направи в този ред или килимът ще се превърне в детски вулканичен експеримент! Поставете в една купа сместта, за да задържи реакцията.Не се притеснявайте , ако чуете шумолене – просто сместа си върши работата. Оставете да изсъхне за няколко дни, след което използвайте и вакум.
ОЛИО И МАЗНИ ПЕТНА

Как да почистите петнаот от олио и мазнина

Отстраняването на мазни петна от килима е възможно – вярвате или не – с крем за бръснене. Нанесете върху петното, оставете да изсъхне и отстранете с чиста кърпа.


ПОВРЪЩАНО

Сода бикарбонат ще почисти и дезодорира петната от повръщано. Съберете това, което е възможно, след което покрийте зоната със сода бикарбонат и вакуум, когато изсъхне напълно.

И накрая, една обикновенА всепочистваща рецепта за почистване, която наистина работи !
Нуждаете се от:

Спрей бутилка
Сода бикарбонат
1 супена лъжица бял оцет
1 супена лъжица препарат за миене на съдове
2 чаши вода


Приготвяне: Поръсете содата върху петното. Оставете да престои 10 минути, след това вакуум.
Ако петното е сухо, напръскайте първо с вода, за да се навлажни. Смесете 1 супена лъжица бял оцет и 1 супена лъжица препарат за съдове в бутилката с помпичката. Добавете двете чаши вода и напръскайте засегнатата област.

Ако не разполагате с празна бутилка с помпичка, потопете гъба в разтвора и нанесете върху петното. След това попийте с кърпа, докато течността се абсорбира. Ако петното е упорито, може да се използва твърда четка, върха на която е потопен в разтвора.
За да изплакнете, потопете гъба в студена вода, нанесете върху петното и попийте отново, докато течността се абсорбира. Ако все пак ви се вижда твърде сложно за постигане на добър резултат, свържете се с нас „Експрес партнерс“. Ние ще почистим и изперем вашия килим или мокет на място.